Priča o Maroku

Pratite nas na put u Maroko!

Naša Priča

Umjetnost Marokanske Kuhinje

Marokanska kuhinja je puno više od same hrane. Ova, jako specifična kuhinja predstavlja način na koji Marokanci shvataju život baziran na njihovim uvjerenjima. U sjevernoj Africi, hrana se smatra najvažnijim dijelom svakog individualca. Ne radi se samo o savršenoj mješavini začini, već i o načinu na koji ona odražava poštovanje marokanskog naroda prema njihovoj kulturi. Marokanska hrana je najviše poznata po začinima nađenim u njihovim jelima kao što su sušeni đumbir, kumin i kurkuma.

“Jednostavnost i kompleksnost trebaju jedno drugo”
John Maeda

Naša Priča

Casablanca

Igrom svjetala koja pada u fontanu sa vodopadom i mozaikom koji se proteže duž dužine cijelog zida, rad prof. Enes Sivac, Kazablanka je dio restorana pogodan za veće grupe i poslovne večere. Za ovaj dio restorana predviđena je intimnija atmosfera koja će osim bosanskih motiva, domaće i internacionalne kuhinje doprineti zapanjujućoj atmosferi. Naziv ‘Casablanca’ dolazi iz španskog jezika što znači bijela kuća. Ovaj grad u Maroku dobio je ovo ime jer su sve njegove zgrade bijele-bijeli grad!

Naša Priča

Marrakesh

Marrakesh je središnji dio restorana i savršen je ambijent za konzumiranje aperitiva, maroškog čaja i premium vina. Ako želite uživati ​​u šolji čaja od mente ili tradicionalne bosanske kafe u našem prekrasnom marokanskom enterijeru ukrašenom šarenim mozaicama, definitivno bi trebalo da odaberete ovaj dio restorana. Naziv dolazi od barbarske riječi ‘Marrakesh’, što u prijevodu znači  “Zemlja Božija”.

Naša Priča

Fes

Fes je gornji dio restorana i može se prilagoditi svim oblicima prijema, zabave i drugih sadržaja po vašoj želji. Fes nudi našem gostu predivan pogled na druge dijelove restorana. Sa drvenim orijentalnim plafonom i toplim bojama zidova i jastuka, daje romantičan osećaj u kojem naš gost voli da uživa, naročito noću. Riječ “Fes” dolazi od grčkih korijena, ali su ga ubrzo usvojili i Turci. “Fes” je termin koji se koristi za male, okrugle šešire, obično crvene boje.